AFSPRAAK MAKEN
NL FR EN
Gerecht

HET KANTOOR

 


Mr. Paul Van Rompaey startte zijn loopbaan aan de Turnhoutse balie in 1992 met een stage bij het advocatenkantoor Schuermans en Schuermans waar hij zich onder meer toelegde op de bijstand aan bankinstellingen in invorderingsdossiers en faillissementsdossiers.

Begin 1996 opende hij een eenmanskantoor in Westerlo en vier weken later werd hij benoemd tot faillissementscurator in de toenmalige rechtbank van koophandel in Turnhout. Gedurende de laatste 25 jaar behandelde hij honderden faillissementsdossiers gaande van de kleine kruidenier tot multinationale ondernemingen.

Mr. Van Rompaey stelt zijn expertise niet alleen ten dienste van de rechtbank. Naast zijn werkzaamheden als curator, is er ook de dienstverlening aan schuldeisers én gefailleerden.

In 2002 verhuisde het kantoor naar de huidige vestiging te Westerlo, zandberg 19.

Het kantoor groeide en in 2003 werd geopteerd voor de rechtsvorm van de BVBA en was BVBA Advocatenkantoor Paul Van Rompaey een feit.

Er werd een samenwerkingsakkoord gesloten met het Nederlandse kantoor OJW advocaten uit Goirle (Tilburg), thans West Point Advocaten.

Naar aanleiding van de opening van een tweede vestiging in 2016 in Antwerpen Nieuw Zuid wijzigde het kantoor haar naam naar ‘Ledeganck advocatenkantoor’. Deze naamswijziging is niet alleen een verwijzing naar de nieuwe vestiging langs de Scheldekaaien, maar eveneens een verwijzing naar Karel Lodewijk Ledeganck.

Karel Lodewijk Ledeganck was een man van eenvoudige arbeidersafkomst die zich, in bijzonder moeilijke omstandigheden, wist op te werken door zelfstudie. Begonnen als arbeider in een linnenweverij werkte hij zich op tot klerk in het Gentse stadhuis wat hem meer vrije tijd gaf waardoor hij kon studeren aan de Gentse Hogeschool. In 1835 behaalde hij hier het diploma in de rechten. Hij werd vrederechter, inspecteur onderwijs, lid van de provinciale raad, hoogleraar en dichter. Hij droeg zorg voor de eerste Nederlandse vertaling van het Burgerlijk Wetboek. Kortom, een echte volharder, die terecht werd gekozen als uithangbord voor het kantoor.

Het kantoor dankt haar logo aan de internationaal gerenommeerde Zuid-Afrikaanse schilder Lionel Smit die toestemming gaf tot het gebruik van een fragment van een van zijn meesterwerken.